maandag 9 april 2012

Poehee!

Wat is het weer druk geweest op vlak van taarten!

Op 2 april was mijn stiefzoon jarig en de zondag ervoor gingen we bij oma&opa vieren. Taart kan dan niet ontbreken. En vermits hij zo een grote Geronimo Stilton fan is, vond ik meteen een dankbaar onderwerp. Er zijn nog niet zo heel veel taarten gemaakt met deze schrijversmuis, of ik kan ze niet vinden via google. Dus moest mijn brein even creatief draaien. Gelukkig heeft mijn zoon ook een hoop Geronimo boeken, dus inspiratie genoeg. Vermits de regenboogdraak in veel verhalen terug komt, en er drakentaarten in alle vormen en maten zijn, was dat een gemakkelijke volgende stap. Het werd de gouden regenboogdraak, het lijf bestaande uit biscuit (blanda van 20cm) en de kop en staart volledig van marsepein. Geronimo Stilton werd geboetseerd met een glaasje cava (of 3) op vrijdagavond. Op zaterdagochtend was ik er al helemaal niet meer zo tevreden van, maar er was jammer genoeg geen tijd meer om hem opnieuw te maken. En de huisgenoten waren enthousiast genoeg.
De taart, gevuld met banketbakkersroom en banaan, afgesmeerd met witte ganache en bekleed met marsepein, kan je vinden tussen "mijn creaties".

Een koorgenoot vroeg me om tegen 7 april, paaszaterdag, een taart te maken voor het paasdiner met haar familie. Ik wilde kost wat kost paasbloemen, of narcissen, op de taart. Die hebben me best wat bloed, zweet en tranen gekost, maar ik ben toch heel tevreden met het resultaat. De paastaart van 2 lagen biscuit met citroenbavarois en lemoncurd, bekleed met witte ganache en marsepein, kreeg een topper met een boeketje van narcissen en een groot chocolade ei, versierd met kleine fondant bloemetjes. Het was een succes, naar verluid!

Taart nummer 3, voor hetzelfde weekend, moest weer een verjaardagstaart worden voor de stiefzoon, deze keer voor de andere kant van de familie. En weer waren de wensen heel duidelijk, Mr. Bean mét beertje. En het werd een taartje van biscuit met banketbakkersroom en aardbeien, afgesmeerd met witte ganache en bekleed met marsepein. Meer info over het puzzelplaatje vind je onder de How-to's!

Vermoeid en met pijnlijke spieren kan ik weer terug kijken op een paar leerrijke momenten van het taarten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten