zaterdag 19 mei 2012

Goed begonnen...

... is half gewonnen!

Komende week staan er 4 (!) taarten op het programma. En als je dit als hobby doet en daarbuiten nog 4/5de werkt, dan is een goeie planning cruciaal!
Gisteren heb ik me dan ook met pen en papier aan de tafel gezet om een schema op te stellen om zoveel mogelijk decoraties op voorhand te maken zodat enkel de afwerking nog volgt.
En we zijn goed bezig! Helemaal op schema en vanavond tijd om te genieten :-) - Schouderklopje voor mezelf!

Ook helemaal wild nu van een nieuw speelgoedje dat ik een tijdje terug bij de Taartenfee vond.
Windsor Clickstix
Ik heb de blossom clickstix vandaag voor het eerst gebruikt en wat gaat dat lekker!
Genoeg maïzena op de tafel, fondant dun uitrollen, clickstix erop, goed schudden en schuiven, het overtollige fondant wegnemen en dan doordrukken. En de bloemetjes komen er mooi uit, met detail, zelfs de hele fijne bloesem.
Deze bloemetjes ga ik gebruiken om een lace-effect te creëren (afgekeken van Fabulous Cakes) dus ik ben al helemaal blij met de fijne bloemetjes. Gaat goed komen!

Op het forum van De Leukste Taarten las ik afgelopen week ook hoe je gemakkelijker gebruik kan maken van de FMM Sugarcraft Tappits - de funky letters. Want het zijn krengen, die tappits. Maar nu werkt het als vanzelf met behulp van huishoudfolie. Je kan best de iets goedkopere, minder plakkende huishoudfolie nemen (bv. van de Action), fondant uitrollen, folie erover, en dan de letters met de tappits "uitsteken". Goed heen en weer bewegen om de letters los te maken van het fondant er rond, et voilà, mooie letters en geen gepriegel met een naaldje om het fondant los te maken van de tappits. Werkt echt!

En nog eentje waar ik nu echt helemaal mee weg ben... de sugarcraft gun! Wat heb ik dat ding al vervloekt... Maar nu niet meer. Ook weer dankzij het forum!
Fondant kwam eerst ontzettend moeilijk uit de gun tot het echt té pijnlijk was aan de handen. Nu heb ik geleerd om het fondant echt helemaal zacht te kneden met flink wat crisco erdoor heen. En het loopt als een trein. Gelukkig maar! Ik zou echt niet meer zonder kunnen.

Oh, ik ben geloof ik een beetje hyper van de afgelopen uurtjes lekker freubelen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten